LDV PROJEMIZ BAŞARI ILE TAMAMLANDI.

2013 Teklif Çağrısı Döneminde Leonardo da Vinci-Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı Hareketlilik (Mobility) projeleri çerçevesinde Ulusal Ajansa sunulan 2293 proje ön değerlendirme kriterlerini karşılayarak içerik değerlendirmesine alınmış ve her biri en az iki bağımsız dış uzman tarafından değerlendirilmiştir. Bu projelerden 348 proje kabul edilmiştir. Karakusunlar İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi adına Makine Teknolojisi Öğretmeni İsmail BAYRAKLI’nın hazırladığı                 “ Güvenli Mesleki Eğitimi” kabul edilen projeler içine girmiştir.

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Karakusunlar İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi,  Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV), Sürekli Eğitim Bilim ve Kültür Derneği (SEDER), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM), Payanda İş Güvenliği Eğitim Merkezi, Kalıp Plastik Enjeksiyon Makina Elektrik Elektronik San. Tic. Ltd. Şti., Ceyhan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi proje ortaklarıdırlar. 

Proje kapsamında ilk hareketlilik Almanya’nı Berlin şehrine ’ya  21-28 Şubat 2014 tarihleri arasında , İkinci hareketliliğimiz Hollanda’nın Amsterdam şehrine  09-15 Mart 2014 tarihleri arasında, Üçüncü hareketliliğimiz İngiltere’nin Bournemouth şehrine  13-20 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

Ulusal Ajans tarafından destek alan projemiz   “ Güvenli Mesleki Eğitimi” ile ilgili hareketlilik kapsamındaki 3 ülkenin şehirlerinde; Mesleki Eğitim yapılan kurumlarında ve üretim yapılan işletmelerde uygulanan iş güvenliği tedbirleri, iş kazlarına karşı alınan önlemleri katılımcılar ile birlikte yerinde incelendi. Kültürler arası diyalog ve ülkeler arası işbirliği imkanları geliştirldi.

Yararlanıcılar, atölye ve laboratuvarlarda iş kazaları için alınan güvenlik önlemleri, iş kazalarına karşı uygulanan ilk yardım yöntemleri, gezilen işletmelerde iş kazaları için uygulanan güvenlik önlemleri ve bunların ülkemizde uygulanmakta olan güvenlik önlemleri tedbirleri ile aralarındaki farklılık ve benzerliklerini belirlemelerine yardımcı oldu. Değişim süresince nelere dikkat etmeleri konusunda (öğretmen ve öğrencilerin yaptıkları uygulamalardan dolayı, karşı karşıya kaldıkları tehlikelere karşı alınan sağlık ve güvenlik tedbirlerini, iş kazaları sonucu meydana gelen yaralanmalarda uygulanan ilk yardım yöntemlerini, acil çıkış ve bilgilendirme, güvenlik ve sağlık işaretlerini, kişisel koruyucu donanımlarını ve Mesleki Eğitimde iş güvenliği tedbirlerini AB normlarını, teorik ve pratikte hangi eğitimlerin verildiği ve süreleri, sektörle ilişkiler, etkinlikler) temel bilgi ve beceriler kazandılar.  Bu ülkelerde yaşayan engellilerin yaşamı kolaylaştıran uygulamaları yerinde görüldü.

 

Parlamento Binası - Berlin



Teknik College – Berlin

 


Amsterdam Şehir Merkezi

 


Teknik College - Amsterdam

 

Arts Univerity –Bournemouth

Times Nehri -Londra

  Tasarım ve Kodlama: ÜMİT KAYA© Sürekli Eğitim, Bilim ve Kültür Derneği Resmi Web Sitesi. Tüm hakları saklıdır.